Microsoft презентувала нову операційну систему

22 жовтня 2009 року компанія Microsoft представила нову операційну систему Windows 7, що замінила невдалий Windows Vista.

Протягом 9 років над розробкою Windows 7 працювало понад 2,5 тисячі осіб.

У новій системі були введені зміни, такі як новий інтерфейс, панель завдань і меню "Пуск". На панелі завдань не відображаються назви програм і заголовки відкритих документів, а лише - іконки. Щоб отримати доступ до основних функцій, достатньо натиснути правою кнопкою миші на відповідну іконку в панелі завдань.

У Windows 7 потрібно значно менше часу на перехід у сплячий режим, відновлення зв'язку з бездротовими мережами та підготовку до роботи з USB-пристроями - ці операції тривають всього кілька секунд.

Операційна система включає 120 фонових малюнків, які є унікальними для кожної країни і мовної версії. Крім цього, усі версії містять 50 нових шрифтів.

Windows 7 включає режим Windows XP mode, який дозволяє запускати старі додатки у віртуальній машині Windows XP. Це забезпечує практично повну підтримку старих додатків. Особливість нової системи - тісна інтеграція з виробниками драйверів, більшість з яких визначаються автоматично.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

У перших 8 годинах після презентації кількість попередніх замовлень на Windows 7 перевищила попит на Windows Vista за перші 17 тижнів. В даний час Windows 7 є найпопулярнішою операційною системою від Microsoft.

Наступна операційна система бренду Microsoft була Windows 8, яку представили восени 2012 року.

11 червня 1991 року компанія Microsoft випустила комерційну операційну систему MS DOS 5.0 для IBM PC-сумісних персональних комп'ютерів. MS-DOS є найвідомішою операційною системою з родини DOS.