На 96-му році життя померла мати Бориса Нємцова

Померла мати Бориса Нємцова

У віці 95 років померла Діна Яківна Нємцова, мати покійного політика Бориса Нємцова. Про це повідомила її онука. Діна Яківна Нємцова народилася 2 березня 1928 року і була педіатром за фахом. Деталі про причину смерті не вказуються. Варто зазначити, що вона пережила свого сина на 9 років.

Смерть Бориса Нємцова

Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року у Москві. За убивство його було засуджено п'ятьох людей. Але адвокат Жанни Нємцової заявляє, що замовників убивства досі не встановлено.

Політична кар'єра Бориса Нємцова

Борис Нємцов розпочав свою політичну діяльність як губернатор Нижегородської області, а потім працював в уряді Росії. Він виконував різні посади, у тому числі міністра палива та енергетики, першого заступника голови уряду і брав участь у Раді безпеки Російської Федерації.

Пам'ять про Бориса Нємцова

У 2020 році в Празі назвали площу біля посольства Росії на честь Бориса Нємцова. Міська влада Празі пояснила своє рішення актом солідарності з російською опозицією. Це було зроблено, щоб привернути увагу до складної політичної ситуації в сучасній Росії.

Нові деталі у справі Нємцова

Розслідувачі оприлюднили нові деталі щодо убивства Бориса Нємцова. За даними з бази бронювання квитків, за ним слідували троє ймовірних співробітників ФСБ з травня 2014 року по лютий 2015 року. Офіційне розслідування справи вбивства Нємцова було довірено експертам Інституту криміналістики ФСБ, з яким пов'язаний один із переслідувачів.