На білорусько-українському кордоні з'явилися "зуби дракона", фото

У Білорусі поблизу кордону з Україною спорудили військові оборонні укріплення, зокрема, протитанкові "зуби дракона".

Вони з'явилися за 20 кілометрів від кордону з Україною та за 10 кілометрів від Гомеля біля села Калініна. Cупутник сервісу Planet Labs зафіксував, що оборонні споруди простягнулися на два кілометри. Про це повідомляють білоруська служба "Радіо Свобода" і "Беларускі Гаюн".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Лінію з протитанковими "зубами дракона" прозвали "Лінією Хреніна". Раніше її провели на окупованих територіях України, а також у прикордонних регіонах Росії. За допомогою цієї лінії окупанти сподіваються уповільнити або направити бронетехніку українців у потрібний район, де її було б зручніше знищувати.

Самі "зуби дракона" - це квадратно-пірамідальні конструкції із залізобетону. Відео з ними з'явилося в міських чатах. Загальна довжина оборонної лінії становить близько двох кілометрів (400 метрів у західній частині та 1600 метрів у східній).

Північніше, ближче до села, можна помітити окопи і рови.

Більшість траншей розташовані в безпосередній близькості від житлових будинків. Деякі з них були викопані на відстані менше 10 метрів від парканів місцевих жителів.

Точна мета будівництва таких укріплень невідома, але вони з'явилися безпосередньо перед початком так званої наради "Військової безпеки і оборони Республіки Білорусь" за участю міністра оборони Віктора Хреніна разом із керівниками та військових комісарів областей у Гомелі. Одним із пунктів наради був огляд цих споруд поблизу села Калініна.

Російський диктатор Володимир Путін використовує Білорусь у власних цілях. Ворог використовує прикордонну територію України в якості полігона ‒ тренується або ж перевіряє готовність артилерії не обираючи цілей.

У четвер, 25 травня, міністри оборони РФ та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали документи щодо розміщення російської нестратегічної ядерної зброї на території республіки. Росія не передає Мінську ядерну зброю, а лише розміщує її на території Білорусі. Контроль над озброєнням та рішення про його застосування залишається за РФ.

Водночас у командуванні Об'єднаних сил ЗС України повідомили, що ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Українські прикордонники не втрачають пильності і готовності реагувати на будь-які загрози.