На черзі – жіночі бронежилети: в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

На черзі – жіночі бронежилети: в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

Міністерство оборони затвердило зразок-еталон літньої польової форми для жінок.

Вона офіційно поставлена на забезпечення. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Робота над впровадженням жіночої польової форми розпочалася ще у 2022 році. З того часу відбулися чисельні засідання робочих груп, напрацювання та випробування форми.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков, найближчим часом будуть розпочаті відповідні процедури закупівель та постачання у війська.

В оновленій моделі костюма було враховано усі побажання і зауваження військовослужбовців-жінок, які брали участь у військових (дослідних) випробуваннях.

На черзі жіночі бронежилети.

"Станом на сьогодні у лавах ЗСУ проходить службу близько 42 тис. жінок-військовослужбовців, близько п'яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками", додали в Міноборони.

Перші партії жіночої військової форми та білизни вже надійшли на тестування до декількох бригад. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що спільно з волонтерами виготовили два варіанти костюма та спідньої білизни для військовослужбовиць.

Їх дослідять під час експериментального носіння у військових частинах. Жіноча форма досить довгий час залишалася актуальним питанням. Велика розмірна сітка, чоловічі фасони все це впливає на якість служби жінок у Збройних силах України. Що зараз пропонують носити жінкам та як військові долали всі проблемні моменти у матеріалі Gazeta.ua.

Читайте також: