На цього воєнного злочинця виданий ордер МКС: заява МЗС з приводу візиту Путіна до Туркменістану

Ордер МКС на воєнного злочинця: заява МЗС
Ордер МКС на воєнного злочинця: заява МЗС

МЗС України заявляє про небажання співпрацювати з Путіним

Міністерство закордонних справ зробило заяву у зв'язку із запланованим на 11 жовтня візитом Володимира Путіна до Туркменістану на міжнародний форум, присвячений 300-річчю туркменського поета Магтимгули Фрагі.

"Україна сподівається, що керівництво Туркменістану усвідомлює, що Путін є воєнним злочинцем, на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду за незаконне примусове переміщення українських дітей до Російської Федерації. Це лише один з цілої низки злочинів верхівки Кремля. Путін і його поплічники несуть відповідальність за злочин агресії проти України, воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство, обстріли цивільної інфраструктури та інші звірства, вчинені російськими окупантами на території України. Всі вони мають постати перед правосуддям за злочини, скоєні проти українського народу"

Зовнішньополітичне відомство нагадало, що російські окупанти продовжують здійснювати щоденні варварські атаки на українські міста і села та спричиняють руйнування цивільної інфраструктури та загибель мирних людей.

"Закликаємо всі країни, які цінують людське життя, міжнародне право та Статут ООН, утримуватися від проведення спільних заходів за участі Путіна, який розв'язав війну в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни, та чиї руки по лікоть у крові. Звертаємося до всіх держав і міжнародних організацій із закликом докласти максимальних зусиль для ефективної реалізації Формули миру як єдиного дієвого шляху до завершення російської агресії та відновлення всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні та на європейському континенті"

Читайте також