На Дніпропетровщині поліція затримала командира взводу, який вимагав хабарі з підлеглих

Командний взвод затриманий поліцейський хабарник
Командний взвод затриманий поліцейський хабарник

На території Дніпропетровщини військовослужбовець одного з підрозділів ЗСУ, який очолює взвод, вимагав неправомірну вигоду від своїх підлеглих. Претендований хабар складав по 150 тисяч гривень з кожного. У випадку відмови платити хабар командир обіцяв завдати перешкод в процесі виконання службових обов'язків та призупинити виплату грошових коштів за військові завдання. Про це повідомила пресслужба поліції Дніпропетровської області.

12 жовтня воєнний був затриманий під час отримання хабара на парковці гіпермаркету. Під час обшуку у його автомобілі було знайдено 600 тисяч гривень, отриманих як хабар, два пістолети, антидронову гвинтівку та інші матеріальні докази. Також під час обшуку за місцем проживання військового було виявлено 20 нових дронів, зарядну станцію EcoFlow та боєприпаси.

Відповідно до закону, командиру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років, а також позбавлення права займати певні посади на тривалий період. Крім цього, може бути конфіскація майна. В Державному бюро розслідувань підозрюваним оголосили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Раніше у соціальних мережах з'явилось відео, на якому зображено затримання та побиття групою військових чоловіків. Пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що їм загрожує до 10 років позбавлення волі за вчинені злочини.

Читайте також