На окупованій Луганщині росіяни отримають «державні» шахти без торгів

Окупанти заздалегідь визначили перелік вугледобувних підприємств, які передадуть росіянам без проведення торгів

На Луганщині окупаційна влада заявила, що Луганська народна республіка (ЛНР) має запланований перелік «державних» вугледобувних підприємств, який передадуть росіянам без проведення торгів. Як зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, перерахунок вже був здійснений.

Шахти ЛНР були розділені на три групи - перспективні, активні та ті, що підлягають ліквідації. Розподіл передбачає передачу росіянам тих підприємств, що приносять прибуток, а ті, що не можуть орендуватися за безцінь, будуть ліквідовані, - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо про появу жінок на шахтах Луганщини вперше в історії. Вони почали працювати там замість чоловіків, які пішли на фронт. Раніше жінкам було заборонено працювати у вугільній промисловості через її складність та важкі фізичні умови. Загибель та поранення численних шахтарів під час війни, ймовірно, змусять жінок продовжувати працю на шахтах і після її завершення.

Жінки на шахтах: сучасна реальність

Шахтарська професія є вкрай складною - це робота на великій глибині під землею, де ведуться гірничі роботи, використовуються машини та є великий ризик. Проте, згідно з директором шахти на Дніпропетровщині Василем Снігуром, жінки самостійно вирішують працювати на шахті. Він зазначив, що це стало справжнім відкриттям для його компанії, оскільки колишні установки не передбачали роботу жінок на шахтах.