На Тернопільщині військовозобов’язаний помер прямо у приміщенні ТЦК

У місті Бучач на Тернопільщині стався випадок смерті чоловіка в військкоматі. Правоохоронці порушили справу і призначили судово-медичну експертизу. Цю інформацію розповіла Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону і поліція Тернопільської області.

За даними правоохоронців, 27 лютого близько 17:00 медики доставили до місцевої лікарні свідомого чоловіка з Чортківського району. Він був привезений каретою швидкої допомоги із території роти охорони місцевого ТЦК. Попередньо медики поставили діагноз нападу судом у прибульця з хворобою епілепсія.

За інформацією прокуратури, цей чоловік приехав до ТЦК для проходження військово-лікарської комісії та перевірки військово-облікових документів. Однак він не зміг пройти комісію, оскільки перебував у стані алкогольного сп'яніння.

«Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, стан здоров'я військовозобов'язаного погіршився - почалися судоми. Він впав і ударився головою», - повідомили у прокуратурі.

Згідно з висновком медиків, чоловік помер внаслідок черепно-мозкової травми. Тіло було доставлено до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи. Поліція перевірила тіло чоловіка, але не знайшла слідів насильницької смерті або тілесних ушкоджень. Остаточну причину смерті встановлять після проведення судово-медичної експертизи.

Раніше мер Тернополя повідомив про смерть військового Миколи Ірзайкіна через дев'ять днів після мобілізації. Чоловіка призвали 1 лютого, і цей факт викликав хвилю обурення серед громадськості.

Читайте також:

  • Закон про мобілізацію. Друга версія краще?
  • Хто ловитиме військовозобов'язаних за кордоном? Юристи розтлумачили нові правила
  • Батіг чи пряник? Як заманити українців з Європи додому