На Вінниччині почали будувати "сухий порт"

Будівництво
Будівництво "сухого порту" на Вінниччині

Будується "сухий порт" у Вінниці

У Вінницькій громаді знаходиться будівництво  "сухого порту" - залізничного терміналу, яке збільшить швидкість перевезення та обробку вантажу, а також підтримає експортний та імпортний потенціал України.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, "сухий порт" сполучить центральні регіони України з великими портами Одеси та країнами ЄС через контейнерний термінал "Мостиська".

"По суті, це логістичний хаб з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі. На першому етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик з річковим транспортом і контейнерами. Пропускна спроможність становитиме близько 30 тисяч TEU в рік, що еквівалентно 2000 TEU на митниці. Побудують також контейнерний склад", - зазначив Очеретний.

Вартість приватних інвестицій у проект Вінниці становить понад 15 мільйонів доларів, а будівництво розподілене на дві фази.

Роботи почалися навесні 2024 року. Вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система та складське приміщення площею 3,5 тисячі квадратних метрів.

"Планується пуск "сухого порту" у третьому кварталі цього року. Близько 50 осіб будуть працювати тут до кінця року, і зараз шукають механізаторів. Усього планується створити 100 робочих місць", - повідомив Очеретний.

Читайте також