На Заході розмірковують, що стане з Україною. А що стане із Заходом?

Перемога Росії: наслідки для України та світу

ЗМІ повідомили, що у разі перемоги Росії, Україна буде зазнавати терору, якому не було аналогів з часів Гітлера та Сталіна, - це стверджує американське видання Foreign Policy. Це застереження має на меті підштовхнути США надати військову допомогу Україні якомога швидше. Також передбачається, що перемога Росії може заохотити інші авторитарні режими і налякати союзників США в Європі.

Звичайно, подякувати Foreign Policy за підтримку та об'єктивну оцінку ситуації необхідно, але публікація залишає дещо неприємний присмак. А саме відстороненість видання. Як можна було впевнено стверджувати, що терор обмежиться лише Україною, тим часом ви будете співчувати українцям здалеку? Чи ви дійсно впевнені, що російський режим обмежиться урегулюванням лише з українськими "нацистами", а англосаксам дозволить жити спокійно?

Коли Іван Франко писав "Захар Беркут", він не замислювався над геополітичними питаннями, він писав про те, що знав. Про те, як українці довоювали проти ординців, бо якби не довоювали, орда продовжила б свій похід. Цивілізований світ не хотів цього помічати. Він вперто вирішив мати справу з Росією царською, а потім більшовицькою, а не з Українською Народною Республікою. Цивілізований світ у 1934 році прийняв СРСР до Ліги Націй, нехтуючи Голодомором і масовими репресіями. Цивілізований світ у 2014 році сподівався, що Росія обмежиться Кримом та окупованими територіями Донбасу.

Але Росія не умовилася і не обмежилася. І якщо ви все ще живете мирним життям, то це тому, що сучасні українці продовжують той шлях, яким йшли їхні предки. Ви маєте мирне життя тому, що кожного дня молодь України віддає свої життя за нашу та вашу свободу.

Якби не вони, російські солдати вже захопили б ваші країни, вбивали б і грабували вас. Зрозумійте, що авторитарні режими завжди мають перевагу над демократіями, оскільки вони краще мобілізовані та не потребують багатьох дозволів для прийняття рішень. Росія розпочала війну проти України, оскільки їй потрібні території та ресурси. А після цього вона може напасти на вас.

Найгірший сценарій, про який не згадується в публікації Foreign Policy - це українські герої, про яких йдеться в статті, вмирають, а російський режим рекрутує живих українців до своїх військ, які потім піде далі. Українці вміють воювати, про це вже переконався Захід. Західні демократії мають робити все можливе, щоб уникнути цього сценарію.

Читайте також:

  • Чи є у Росії плани на війну?
  • Що чекає на світ у 2024 році? Прогноз для Заходу
  • Очевидна неадекватність Путіна та його оточення
  • Момент війни. Де ми зараз знаходимось
  • Чи зможе Росія захопити Харків?