НАБУ та САП «пустилися берега…», або як «зливають справу контрабандистів»

На зображенні видно розслідування НАБУ та САП
На зображенні видно розслідування НАБУ та САП

Судді вищого антикорупційного суду проводять форуми на тему виходу судової влади з кризи, тим часом детективи НАБУ та прокурори САП створюють кризи самі, пишучи про це у своїх телеграм каналах. Відчувається спроба ВАКС відокремитись від НАБУ та САП, стати незалежним антикорупційним органом, однак цьому не вірять всі.

Знову резонансна справа відкрилась проти підсакційного бізнесмена Юрія Кушніра з Буковини, який уклав угоду зі слідством (НАБУ та САП). У Вищому антикорупційному суді розглядається обвинувальний акт та угода про визнання вини Юрія Кушніра.

Адвокат Володимир Потьомкін, який представляє одного з підозрюваних у кримінальному провадженні, зазначає, що детективи НАБУ та прокурори САП не оголошували підозру самому підозрюваному, що порушує правила кримінального процесу. Також він звернувся до Вищого антикорупційного суду зі скаргою на цю ситуацію.

Загалом, ситуація є загрозливою і підриває довіру до антикорупційних органів. Детективи НАБУ та прокурори САП ігнорують рішення суду і не видаляють інформацію про підозри з реєстру досудових розслідувань, що створює небезпеку. Така ситуація може призвести до того, що детективи НАБУ та прокурори САП будуть визначати підозрюваних самі за допомогою електронних ключів до реєстру.

Особливу увагу слід звернути на порушення у кримінальному провадженні, в якому звинувачувалися особи, пов'язані з Юрієм Кушніром. На даному етапі суд має встановити всі обставини та вирішити цю справу справедливо.

Читайте також