Зеленський обговорив з лідерами Британії та НАТО євроатлантичну інтеграцію України

Зеленський на зустрічі з лідерами Британії та НАТО
Зеленський на зустрічі з лідерами Британії та НАТО

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте 10 жовтня 2024 року в Лондоні. Про це Зеленський повідомив у соціальних мережах.

Головними темами переговорів були євроатлантична інтеграція та військове посилення України. Президент підкреслив, що ці питання є ключовими для відновлення справедливого миру.

Зустріч з Кіром Стармером була присвячена презентації деталей Плану перемоги, зокрема аспектів військового посилення України. Лідери домовилися про спільне опрацювання плану з союзниками.

Зеленський висловив подяку Великій Британії за постійну оборонну підтримку, зокрема надання далекобійної зброї. Він також наголосив на необхідності отримання дозволу на удари вглиб російської території.

"План перемоги призначений, щоб закінчити війну за справедливими умовами. Це місток до другого Саміту миру. Україна може переговорювати лише з сильної позиції", - заявив Володимир Зеленський.

Президент підкреслив важливість отримання Україною запрошення на вступ до НАТО. Крім того, обговорювалися питання майбутньої оборонної та фінансової допомоги.

Кір Стармер запевнив, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну: "Дуже важливо, щоб ми могли продемонструвати Україні нашу незмінну відданість і підтримку. Це така важлива боротьба для вас і для всіх нас".

Зеленський також повідомив про обговорення швидкого виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО та узгодження подальших кроків.

Читайте також