Наєв показав, як ЗСУ укріплюють кордон на півночі (відео)

У північній операційній зоні протягом тижня продовжуються роботи з мінування місцевості та обладнання оборонних рубежів і позицій. За цей період було укладено більше 3,5 тисяч протитанкових мін, прорито 4,5 кілометри протитанкового рову та створено 5 тисяч траншей. Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про це.

Зазначено, що вже було встановлено близько 25 бетонних вогневих споруд на оборонних позиціях. Підсилення оборонних здатностей здійснюється завдяки співпраці Збройних сил України та Оперативної військової адміністрації.

У Північній операційній зоні щодня тривають роботи з обладнання оборонних рубежів та позицій, мінування місцевості. Протягом тижня укладено понад 3,5 тис. протитанкових мін, прорито 4,5 км протитанкового рову та 5 тис. траншей. На оборонних позиціях вже встановлено близько 25 бетонних вогневих споруд», – зазначив Наєв.

За словами Сергія Наєва, в даний момент усі рубежі для особового складу вже підготовлені. Також проводяться заходи з підготовки для майбутніх сил, які можуть прибути у разі загрози. Крім того, польова фортифікація трансформується у довготривалу за допомогою бетону.

Раніше Сергій Наєв уточнив, що російські війська не припиняють спроб проникнути через кордон України на півночі, і це вже відбулося кілька разів у цьому році. Проте, наразі ситуація на північному кордоні України є стабільною, і немає помітних збільшень сил російських окупантів.

Крім того, Наєв повідомив, що з початку 2024 року російські диверсійно-розвідувальні групи спробували зайти на прикордоння Чернігівської та Сумської областей п'ять разів. Проте останнім часом військове командування не спостерігає зростання рівня загрози на Київському напрямку.