Наєв розповів, чи вплине підрив греблі на контрнаступ

Українське військове командування передбачало підрив дамби Каховської ГЕС.

Тож він не зашкодить наступу Сил оборони, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у коментарі "Укрінформу".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Є відповідні розрахунки, які відомі військовому командуванню щодо шкоди, яка може настати внаслідок розливу води. Зараз відповідним командуванням на цьому напрямку вживаються заходи в першу чергу щодо безпеки цивільного населення спільно з керівниками державної влади на місцях. Щодо перешкоджання нашим наступальним діям, військове командування повністю враховувало й такі ворожі підступні дії, і відповідно вони не мають зашкодити нашому наступу на тих напрямках, де може бути розлив води", сказав він.

Київська ГЕС прикрита від ударів з повітря та захищена від ворожих ДРГ. Ворог і раніше намагався зашкодити нашим дамбам на Дніпрі, але успіху не мав.

Вночі російські окупанти підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. За 5 год. вода підніметься до критичного рівня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Вода у Каховському водосховищі стрімко падає: близько 15 см/год.

Вода вже пройшла половину шляху. Критично високий рівень очікується близько 11:00. 16 тис. людей на правому березі Херсонщини перебувають у критичній зоні, вже є підтоплення.

Укрзалізниця повідомила, що перший евакуаційний потяг з Херсона відправиться о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.