Наєв розповів, чим Україна посилила свою ППО

Україна активно готується до зимових атак Росії на енергосистеми.

Для цього посилює свою протиповітряну оборону. Зокрема, покладається на німецькі системи протиповітряної оборони Gepard та американські великокаліберні кулемети. Про це розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал Сергій Наєв в інтерв'ю Reuters.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він розповів, що системи Gepard мають радар з радіусом 12 км. Цього не вистачає, щоб покрити всю територію країни, тому прогалини заповнюють великокаліберні кулемети, такі як американський M2 Browning.

Минулої зими систем ППО було менше. Зараз військовим дали їх більше, тому ефективність буде кращою, переконаний командувач.

Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скибицький вважає, що Москва може почати використовувати більше ударних дронів поряд з ракетами, щоб ввести в оману українську протиповітряну оборону.

Російські атаки на енергетичну інфраструктуру можуть початися наприкінці вересня або на початку жовтня, прогнозує ГУРівець.

Росія запасається ракетами, щоб бити по Україні восени та взимку. Під прицілом росіян українські міста та села, фактично Росія намагатиметься повторити торішній ракетний терор. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

.