Нафта завершила тиждень із серйозним зростанням

Графічне зображення, що показує різке зростання цін на нафту
Графічне зображення, що показує різке зростання цін на нафту

Ціни на нафту продовжують зростати, завершивши другий тиждень з істотним підвищенням. Якщо говорити про еталонні марки нафти, то як Brent, так і WTI зросли більше ніж на 4% за тиждень. Варто відзначити, що обидві марки нафти завершили минулий день на максимальному рівні з жовтня.

Заяви Ірану щодо обов'язкової помсти Ізраїлю за атаку, яка призвела до загибелі високопоставлених іранських військових, суттєво вплинули на ринок. Офіційно Ізраїль не підтверджує своєї відповідальності за цю атаку.

Крім того, ОПЕК+ вирішили зберегти політику скорочення обсягів постачання нафти. Картель закликав країни більш суворо виконувати вимоги щодо скорочення видобування нафти. Також експерти нагадали про атаки українських безпілотників на російську енергетичну інфраструктуру.

Згідно з Bloomberg, актуальні ціни на нафту наразі становлять:

  • Ф'ючерси на нафту марки Brent - 91,17 долара за барель
  • Контракти WTI - 86,91 долара за барель

Протягом першого кварталу 2024 року ціни на нафту значно зросли. Ціна на нафту Brent підвищилася на 13,6%, а WTI - на 16,1%. В даний час нафта Brent коштує понад 90 доларів за барель, що може стати фактором, який почне скорочувати попит на сировину через її високу ціну.

Джерело: 24 канал

Читайте також