"Нафтогаз" планує пройти зиму з українським газом

Нафтогаз запасає велику кількість українського газу
Нафтогаз запасає велику кількість українського газу

Нафтогаз України планує пройти зиму на власний газ та за запасом від ЄБРР

Компанія "Нафтогаз України" повідомила, що цього року збільшила видобуток природного газу і має намір пройти зиму, використовуючи лише український газ, а також запас, закуплений за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це розповів голова правління Олексій Чернишов під час зустрічі організованої Фондом Віктора Пінчука в Києві.

"З банком ЄБРР існує вже кілька років так звана Emergency Credit Line. Цю Emergency Credit Line ми використовуємо щороку для того, щоб сформувати певний запас для можливих сценаріїв, які ми теж прораховуємо. Цей запас фактично залишається на митному складі країни і не імпортується в країну", - пояснив Чернишов.

Чернишов зазначив, що це є звичайною технологічною процедурою для компанії, яку вона здійснює щороку. Він також наголосив, що усі потреби українських споживачів забезпечено українським газом.

У колі трейдерів нафтогазу, динаміка використання українських газових сховищ цього року є низькою. Чернишов пояснив, що попри очікування на більше, торговці відбирають запаси з сховищ. Втім, він зазначив, що компанія планувала самостійно забезпечити себе газом.

Зараз динаміка є негативною, але остаточні висновки будуть зроблені наприкінці року, додав голова правління.

Читайте також