Нафтогаз запропонував приватним видобувачам викупити весь видобутий у 2024 році газ

Нафтогаз готовий викупити весь обсяг газу від українських приватних видобувачів

Група Нафтогаз заявила, що вони готові викупити всю кількість газу, яку українські приватні видобувачі запропонують на ринку у 2024 році. Голова компанії Олексій Чернишов наголосив, що це є необхідним кроком для підтримки загальноукраїнського видобутку в умовах війни.

Олексій Чернишов підкреслив, що в умовах війни та постійних обстрілів для України дуже важливо зберегти енергонезалежність та збільшувати власний видобуток. Компанія Нафтогаз робить все можливе для досягнення цих цілей.

"Зокрема, минулого року нам вдалося значно збільшити обсяг видобутку. Але загальний результат залежить від усіх компаній, що працюють в Україні. Ми розуміємо, що для видобутку необхідно інвестувати. Тому вам потрібно реалізувати свій ресурс за конкурентною ціною. Ми готові його викупити", - сказав глава Нафтогазу.

Окрім цього, Нафтогаз планує проводити процес викупу у прозорий спосіб, використовуючи механізми Української енергетичної біржі, так само, як і минулого року.

Олексій Чернишов також зауважив, що держава повинна створити сприятливі умови для українського видобутку газу, зокрема, швидко й прозоро надавати спеціальні дозволи на його видобуток.

"Те, що відбувається зараз з Укрнафтобурінням, є дуже негативним фактором для української енергетики. Щорічно країна втрачає близько півмільярда кубометрів газу, які могли б зробити нас сильнішими та стійкішими в умовах війни", - додав глава Нафтогазу.

Раніше Нафтогаз оцінив перспективи газової незалежності України.