Найбільший в Європі виробник боєприпасів відкриє завод в Україні

Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити завод з виробництва боєприпасів в Україні

Найбільший виробник боєприпасів в Європі Rheinmetall відкриє спільний завод з виробництва снарядів в Україні, повідомляє німецький концерн. Меморандум про створення спільного підприємства було підписано під час Мюнхенської конференції з питань безпеки за участю міністра стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишина та посла України в Німеччині Олексія Макеєва.

Завод планує випускати шестизначну кількість артилерійських снарядів калібру 155 мм на рік, а також метальні заряди. На новому підприємстві акції будуть розподілені між німецьким концерном і українською компанією відповідно у співвідношенні 51% і 49%.

Постачання боєприпасів в Україну від інших країн

Президент Петр Павел повідомив, що Чехія шукає можливостей поставки 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм від третіх країн протягом кількох тижнів. Однак, для цього необхідне фінансування.

Також Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість легально відправити в Україну мільйони артилерійських снарядів.

Потреби України в боєприпасах

Україні потрібно понад два мільйони артилерійських снарядів на рік, проте наразі їх кількість недостатня. Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що виробничі можливості Німеччини не в змозі задовольнити це велике замовлення.

Переговори з третіми державами для поставок боєприпасів

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, для того, щоб ЄС зміг надати Україні більше боєприпасів, необхідно провести переговори з третіми державами, які законтрактували поставки снарядів в Європі.