Наказували бомбити будинки на Київщині: Офіс генпрокурора оголосив підозру генералам РФ

офіс генпрокурора оголосив підозру генералам
офіс генпрокурора оголосив підозру генералам

Офіс Генерального прокурора повідомив, що двом генералам РФ було пред'явлено підозру за порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

За розслідуванням встановлено, що в лютому 2022 року під час вторгнення російських військ з підрозділом під назвою "Схід" для захоплення Києва через Чорнобиль, Іванків та Бородянку було реалізовано тактику "бліцкриг". Це був один з шляхів російського наступу на столицю.

Саме командувач Східного військового округу ЗС РФ віддав бойовий наказ на застосування бойової авіації по житловим багатоповерховим будинкам в селищі Бородянка Бучанського району Київської області. Інший підозрюваний – командувач 11 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони РФ на виконання злочинного наказу задіяв військовослужбовців для здійснення авіаційних бомбардувальних ударів по житлових багатоповерхових будинках.

1 та 2 березня 2022 року пілоти фронтових штурмовиків-бомбардувальників типу СУ атакували багатоповерхові житлові будинки важкими 500-кілограмовими фугасними бомбами з метою завдати максимальних руйнувань. В результаті цих авіаційних бомбардувань було зруйновано шість багатоквартирних будинків, у яких проживали місцеві жителі. Понад 30 мирних мешканців загинули. Вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук.

Нагадаємо, що Служба безпеки раніше повідомила про заочну підозру російському генералу Якову Резанцеву, який командував захопленням Херсонської області. Він віддав наказ військам РФ вторгнутись в цей регіон з Криму.

Читайте також