НАТО стане сильнішим після вступу України в Альянс - ексміністр оборони Канади

НАТО стане сильнішим після вступу України в Альянс - ексміністр оборони Канади

Колишній міністр оборони Канади Пітер Маккей заявив, що Північноатлантичний альянс стане значно сильнішим після того, як Україна стане повноправним членом організації.

"Нам ще належить сповна оцінити, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну зміцнило НАТО. З одного боку - вступ Швеції та Фінляндії, а з іншого, коли Україна приєднається до Альянсу, вона значно посилить його, оскільки привнесе до столу перемовин в Брюсселі краще розуміння крихкості миру, ніж мали ми в різні періоди історії", - сказав Маккей під час конференції в Оттаві.

За його словами, НАТО повинне більше підтримувати Україну. "Я щиро вірю, що Україна зможе перемогти, але це займе час. Ми перебуваємо у критичній ситуації: наступні шість місяців будуть вирішальними для України і всіх нас", - зауважив колишній міністр.

Маккей підкреслив, що "Україна бореться за колективне виживання Заходу". "Ця російська агресія не закінчиться в Україні. Тому ми можемо протистояти їй або дозволити їй поширюватися по наших країнах, як рак", - додав він.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: