Називали символом війни на Донбасі: знищили бойовика "Бабая" Можаєва

Називали символом війни на Донбасі: знищили бойовика

Російські пропагандисти повідомили про припущену смерть Олександра Можаєва, відомого як "Бабай", який став символом війни на Донбасі в 2014 році.

Про його ліквідацію повідомив один з так званих "військових кореспондентів" Єгор Гузенко у Telegram. Він стверджує, що Можаєва, який з 2014 року воював на боці РФ проти України, було ліквідовано на Запорізькому напрямку у середу ввечері, 18 жовтня. Однак немає офіційних підтверджень цієї інформації.

Соціальні мережі зазначають, що пропагандони називали Можаєва "донецьким ополченцем", хоча фактично він народився в Росії і відслужив військову службу, а також перебував у в'язниці протягом п'яти років за поширення наркотиків.

Уперше про Можаєва російські ЗМІ згадали під час окупації Криму та вторгнення РФ до Донбасу у 2014 році. Він брав участь у бойових діях, зокрема в Слов'янську та Краматорську. Згодом він втік до РФ.

За словами Можаєва, його розшукують поліція за спробу вбивства ножем, а також засуджено до штрафу за зберігання марихуани. Також його звинувачують у зґвалтуваннях та вбивствах, що відбулися в Луганській області через дії російських терористів.

Загальна кількість загиблих збройних сил Росії становить вже понад 290 680 на ранок 19 жовтня. За останню добу українські захисники знищили понад 630 російських загарбників, повідомлено вранці Генеральним штабом Збройних сил України.

Також протягом доби було знищено російський літак Су-25 та вертоліт.

Читайте також: