Не лише комуналка: на які пільги мають право українські пенсіонери

Пенсіонер звонить на гарячу лінію
Пенсіонер звонить на гарячу лінію

Українські пенсіонери можуть отримати значні пільги на комунальні послуги.

Цю інформацію повідомляє 24 канал.

Деякі категорії пенсіонерів мають можливість повного звільнення від оплати комунальної послуги або отримання субсидії зі 100% знижкою.

Така пільга доступна пенсіонерам, які живуть у сільській місцевості і мають деякий стаж роботи на певних посадах. Це можуть бути педагоги, медичні та фармацевтичні працівники, фахівці з захисту рослин, працівники музеїв, бібліотек, державних та комунальних закладів культури та навчальних закладів сфери культури.

Також пенсіонери можуть користуватися знижками на юридичні послуги, включаючи професійні консультації, захист прав та інтересів і представництво в різних органах.

Для пенсіонерів залишається безоплатний проїзд у міському громадському транспорті, окрім таксі. Вони також мають право на безкоштовний проїзд у залізничному транспорті підміського сполучення.

Пенсіонери також звільняються від сплати земельного податку, якщо розмір земельної ділянки не перевищує встановлені ліміти. Ці ліміти залежать від призначення ділянки та її розташування, від 0,01 га для індивідуальних гаражів до 2 га для особистого сільського господарства.

Нагадаємо, що з 1 серпня деяким людям доведеться подати нові документи для отримання субсидій.

Читайте також