Не лише Patriot: яке озброєння у ЗСУ хотіли б отримати в рамках нового пакету допомоги США

У Повітряних силах Збройних сил України оголосили про найпріоритетніші види допомоги від США.

За словами представника Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, у законопроекті про допомогу США на суму 61 ​​млрд доларів буде йти мова про системи ППО, зокрема "Петріот".

Ми очікуємо насамперед системи ППО, про які ми так давно говоримо. Це системи "Петріот", ракети до них. І звичайно, не "Петріотами" єдиними. Для того, щоб "Петріоти" могли ефективно працювати, нам необхідно їх прикривати, оскільки зараз дуже багато дронів супротивника намагаються розвідати територію.

Євлаш зазначив, що вчора окупанти запустили близько 30 дронів вздовж лінії фронту, тому Повітряним силам необхідні різні системи.

Захисники не проти отримати старі радянські системи, які можна відремонтувати та використовувати. Крім того, необхідні ракети для ПЗРК.

Якщо говорити про винищувачі F16 - це високотехнологічний тип озброєнь, який вимагає значних коштів. Нам потрібно розумно та обачно розподіляти ці кошти.

Раніше президент Володимир Зеленський наголосив на важливості надання Україні сучасних систем протиповітряної оборони, заявивши, що системи "Петріот" мають бути активними, а не бездіяльними на базах зберігання.