Нетаньягу нервово відреагував на рішення Британії призупинити продаж деякого озброєння Ізраїлю — ЗМІ

Нетаньягу разчулювався на рішення Британії
Нетаньягу разчулювався на рішення Британії

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу висловив своє обурення рішенням Великої Британії заборонити видачу деяких ліцензій на експорт зброї, що використовується у військових операціях у Газі.

Критика виникла після того, як 2 вересня Велика Британія заблокувала близько 30 ліцензій на різні товари, включаючи компоненти для військової авіації. Вони стверджували, що цей крок не пошкодить безпеку Ізраїлю, проте Прем'єр-міністр вважає таке рішення "ганебним".

"Через кілька днів після того, як ХАМАС вбив шістьох ізраїльських заручників, уряд Великої Британії призупинив дію тридцяти ліцензій на постачання зброї Ізраїлю. Це ганебне рішення не змінить рішучості Ізраїлю перемогти ХАМАС, терористичну організацію, що здійснює геноцид, яка жорстоко вбила 1200 осіб 7 жовтня, в тому числі 14 британських громадян", - написав Нетаньягу.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант також висловив своє занепокоєння щодо санкцій, запроваджених Великою Британією стосовно експортних ліцензій для ізраїльського оборонного відомства.

Велика Британія стала першим великим союзником Ізраїлю, який частково призупинив продаж зброї країні з початку війни. Хоча Британія не є основним постачальником зброї Ізраїлю, в порівнянні з США або Німеччиною, це рішення вже має дипломатичні наслідки.

Джерело: ZN.UA

Читайте також