Нічна атака РФ: Повітряні сили повідомили деталі

РФ атакує нічю: Повітряні сили розповіли
РФ атакує нічю: Повітряні сили розповіли

Удари по Харківщині та Донеччині

У ніч проти 15 березня російські загарбники здійснили удари по Харківщині та Донеччині. Вони використали 7 зенітних керованих ракет С-300/С-400 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Також було запущено 27 ударних безпілотників типу Shahed. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Противники зазнали значних втрат. Всього було збито 27 безпілотників "Шахед" у різних областях України, зокрема в Кіровоградській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській областях.

«До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи Сил оборони України, підрозділи радіоелектронної боротьби», - повідомили у повідомленні.

Ситуація в Вінницькій та Київській областях

Увечері 14 березня російський дрон влучив в житловий будинок на Вінниччині, в результаті чого одна людина загинула, а четверо були поранені. Вже проводяться роботи по розбору завалів. Також повідомлено, що у Київській області працювали сили протиповітряної оборони через атаку російських окупантів із застосуванням безпілотників.

У Києві зазвучав сигнал про повітряну тривогу, а в Київській області було зафіксовано рух ворожих безпілотників. Військові закликали мешканців не порушувати правил безпеки та залишатися в укриттях.

Успішна робота в Хмельницькій області

В Хмельницькій області сили протиповітряної оборони здійснили успішну роботу і збили ворожі безпілотники Shahed. Це не стало причиною постраждалих або руйнувань. Про це повідомили Хмельницька ОВА.

Наразі триває 751-ша доба повномасштабної війни Росії проти України, передається про 76 бойових зіткнень, які відбулися за останню добу.

Читайте також