Нічна атака «Шахедів»: Повітряні сили звітували про знищені цілі

Російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку

З 18:30 25 грудня по 3:00 26 грудня російські окупанти здійснили напад на Україну за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed. Було зафіксовано 19 запусків "Шахедів" з районів Балаклави (тимчасово окупований Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія). Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

У результаті бойових дій Повітряних сил та Сил оборони України було знищено 13 ударних безпілотних літальних апаратів Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

У Миколаєві вночі пролунали вибухи, повідомляють Повітряні сили. Попередньо, в районі Миколаєва було помічено ворожі безпілотні літальні апарати.

У Феодосії в тимчасово окупованому Криму також відбулися потужні вибухи. Внаслідок пожежі в порту, місцеві мешканці почули кілька вибухів і побачили сліди диму на небі.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що корабель "Новочеркаськ", який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану, був атакований в порту Феодосії.