Нідерланди передадуть Україні артснаряди

Нідерланди передадуть Україні артснаряди

Україна отримає снаряди калібру 152 мм на суму понад 350 мільйонів євро. Кошти будуть виділені з Міжнародного фонду з підтримки України.

"У попередніх поставках боєприпасів Україна наразі отримувала в основному 155-мм снаряди для гаубиць, подаровані Заходом. Проте країна також має багато 152-мм гармат. З новою поставкою цю зброю також можна використовувати краще", - повідомили у Міністерстві оборони Нідерландів.

Міжнародний фонд для України (International Fund for Ukraine, IFU) - це фінансова ініціатива, створена для надання військової підтримки Україні у відповідь на вторгнення Росії. Заснований у 2022 році Великою Британією та Данією, фонд залучив внески від кількох країн, включаючи Норвегію, Нідерланди, Швецію, Ісландію та Литву. Нещодавно до них приєдналася й Австралія, виділивши додаткові кошти.

Фонд забезпечує ефективний розподіл ресурсів для задоволення найнагальніших оборонних потреб України, дозволяючи забезпечити тривалу військову підтримку при збереженні готовності власних збройних сил країн-донорів.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: