Німеччина розпочала масштабні перевірки фальшивих «біженців з України» – Welt

Перевірка незаконного отримання соціальної допомоги у Німеччині

Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) ФРН розпочало перевірку понад 5600 випадків можливого незаконного отримання соціальної допомоги особами з українськими паспортами. Зокрема, вони звернули увагу на людей з нещодавно виданими паспортами, які говорять лише угорською мовою та можуть мати два громадянства. Це підозріле походження і статус біженця.

Як громадяни ЄС, угорці не мають права на соціальні виплати, такі як соціальна допомога в Німеччині. Українці ж отримують тимчасовий захист і пільги через російсько-українську війну

Восени минулого року Федеральне міністерство внутрішніх справ звернулося до федеральних земель з проханням повідомляти BAMF про підозрілі випадки. Вже надійшли даних про 5609 таких випадків, більшість з яких було з Баварії, Баден-Вюртембергу, Тюрінгії і Нижньої Саксонії.

Окрім того, влада Баден-Вюртембергу виявила, що багато осіб отримали паспорти в українському місті Берегово, яке знаходиться в Україні, поруч з кордоном з Угорщиною.

Обман німецької влади румунами

Виявилося, що в Німеччині десятки румунів видають себе за українців, щоб отримувати матеріальну допомогу та житло. Проте їх обманули, так як вони не володіли українською мовою. Поліція затримала десятки таких самозванців, які стверджували, що покинули зону воєнних дій.

Волонтери стали свідками даного обману, коли дізналися, що багато біженців не володіли українською мовою, що підозрювало їх у незаконному утриманні за рахунок німецької влади.