НМТ у Польщі: у яких містах можна буде скласти тестування та як зареєструватися

Український центр оцінювання якості освіти відкрив реєстрацію на мультипредметний тест

Український центр оцінювання якості освіти з 14 березня розпочав реєстрацію для участі у національному мультипредметному тесту. Як і раніше, у Польщі будуть проведені дві сесії: основна та додаткова, а проходити тестування можна буде у 6 містах.

Про це повідомляє Yavp.pl.

Реєстрація на основну сесію триватиме з 14 березня по 11 квітня за посиланням https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt

Випускникам українських шкіл, які перебувають у Польщі, радять не зволікати з реєстрацією на НМТ через обмежену кількість місць. Польські пункти зможуть прийняти 7928 осіб під час основної сесії та 1059 осіб під час додаткової:

  • Варшава - 3954 особи основна сесія, 522 особи - додаткова
  • Вроцлав - 865 осіб основна сесія, 109 осіб - додаткова
  • Бидгощ - 1595 осіб основна сесія, 170 осіб - додаткова
  • Люблін - 229 осіб основна сесія, 44 особи - додаткова
  • Домброва Гурнича - 1285 осіб основна сесія
  • Краків - 214 осіб додаткова сесія

Як зареєструватись на НМТ

Щоб зареєструватись на НМТ, потрібно за допомогою спеціального сервісу створити персональний кабінет (зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що засвідчує особу) та виконати такі дії:

  • вказати реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію випускник поточного року або випускник минулих років, необхідність створення особливих (спеціальних) умов), вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де людина планує проходити НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів (вимоги до цих документів можна переглянути або завантажити за посиланням https://tinyurl.com/3zs3dabn);
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ та надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Обов'язковим етапом при заповненні реєстраційної форми є вибір із запропонованих переліків навчального предмета, яким випускник/випускниця бажає пройти тестування і населеного пункту за кордоном, де він/вона бажає здати НМТ. Ця інформація буде використана для розподілу учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами.

Варто додати, що основна сесія НМТ за кордоном відбудеться у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.