Нова Зеландія ввела нові санкції за підтримку війни РФ проти України

Нова Зеландія ввела нові санкції за підтримку війни РФ проти України

Нові санкції проти Росії за вторгнення в Україну

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс оголосив про запровадження нових санкцій проти осіб та організацій, які підтримали російську агресію в Україні.

За новими санкціями зазначено 28 осіб та 14 організацій, які нададуть військову та стратегічну підтримку Росії.

"Росія безпосередньо підтримується своїм військово-промисловим комплексом у незаконній агресії проти України, нападі на її суверенітет і територіальну цілісність. Нова Зеландія засуджує всіх юридичних і фізичних осіб, які надають таку військову підтримку"
, - заявив Вінстон Пітерс, міністр закордонних справ.

За словами глави МЗС Нової Зеландії, санкції були введені проти осіб, які сприяли постачанню зброї з КНДР до Росії для використання проти України, а також проти іранських діячів, які допомагали Росії в воєнному плані.

"Передача іранських безпілотників Росії сприяє її незаконній війні в Україні"
, - додав Пітерс.

Нові санкції також направлені проти тих, хто допомагає в примусовому переселенні українських дітей до Росії та тимчасово окупованих територій України.

"Продовжуючи сприяти депортації українських дітей, Росія прагне досягти своїх цілей у вторгненні в Україну, включаючи спроби підірвати ідентичність України як суверенної країни"
, - повідомив Пітерс.

Уряд Нової Зеландії також нагадав, що Міжнародний кримінальний суд в березні 2023 року видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої РФ із прав дитини Марії Львової-Бєлової за звинуваченнями в сприянні примусовій депортації тисяч дітей з України до Росії.

Джерело: Еспресо

Читайте також: