Новий пакет допомоги Україні Конгрес США затвердить найближчим часом ‒ Пелосі

Уже найближчим часом Конгрес Сполучених Штатів Америки може затвердити новий раунд "важливої безпекової та економічної допомоги для України".

Голосування може відбутися в наступні 48 год. Про це, вітаючи президента України Володимира Зеленського в Конгресі, заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, повідомляє "Голос Америки".

"Сьогодні ми вітаємо хороброго та мужнього президента Зеленського, щоб відзначити в його особі також і хоробрий та мужній об'єднаний народ України за те, що вони роблять, щоб захистити демократію", сказала Пелосі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, 1941 року перед Конгресом виступав прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль. Тоді він "закликав Америку боротися з тиранією в Європі". Батько Пелосі в той час був членом Конгресу.

"Ми робимо найбільш шляхетну роботу в світі не лише захищаючи серця та домівки, але і справу свободи в кожній землі", ‒ наголосив тоді Черчилль.

"Саме це й робить нині народ України", ‒ наголосила Пелосі.

Вона також високо оцінила рішення президента США Джозефа Байдена надати системи протиповітряної оборони Patriot.

Президент України Володимир Зеленський 21 грудня побував з офіційним візитом у США. Він зустрівся з американським колегою Джо Байденом та виступив у Конгресі США.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд. Кошти підуть на надання зброї та оборонних послуг Україні та підготовку українських військових. Про це повідомила адміністрація президента США.