NYT: Колишній посол США закликав до членства України в НАТО для забезпечення миру в Європі

Американське посольство в Україні
Американське посольство в Україні

Колишній посол США в Україні, Уільям Тейлор, написав статтю для The New York Times, у якій заявляє, що вступ України до НАТО є надзвичайно важливим для забезпечення миру в Європі.

"Коли війна закінчиться, Україна повинна вступити до НАТО", - стверджує Тейлор.

Тейлор пояснює, що без України в НАТО, країна не буде в безпеці від російської агресії, яка загрожувала їй протягом багатьох років. Він також наголошує, що без України, Європа в цілому буде незахищеною.

Тейлор згадує невдалу спробу США забезпечити членство України в НАТО у 2008 році, яка могла призвести до висновку Путіна про те, що Захід не підтримає Україну у разі нападу. Він відзначає, що якби НАТО розпочало процес вступу України у 2008 році, Росія можливо не вторглася б до цієї країни.

Тейлор закликає США почати кампанію за членство України в НАТО якнайшвидше. Він пропонує конкретні кроки для цього, такі як зробити українського посла в НАТО членом ex officio Північноатлантичної ради і запрошувати старшого українського офіцера для участі в засіданнях Військового комітету НАТО.

Тейлор підкреслює, що членство України в НАТО не стосується задоволення Росії і наголошує на потребі лідерства США у цьому питанні.

Заклик Тейлора до США - "З упевненістю та силою, Україна може стати членом НАТО. Для миру в Європі вона повинна ним стати".

Читайте також