Обстріл Покровська, відбиті атаки на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу

Обстріл Покровська, атаки на різних напрямках
Обстріл Покровська, атаки на різних напрямках

Силові підрозділи, що контролюються Кремлем, здійснили ракетний удар по дитячому будинку творчості в місті Покровськ, Донецької області. Цей цинічний напад призвів до поранення понад 20 мирних жителів, а також до часткового зруйнування двох адміністративних будівель. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України ввечері 13 жовтня.

Українські сили продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмують ворога на Бахмутському напрямку, завдаючи йому втрат у живій силі та техніці по всій лінії фронту. Хоча ситуація на сході та півдні України залишається складною, противник зазнає значних втрат. Протягом доби відбулися 68 бойових зіткнень та 12 ударів авіації по військовій техніці та районах зосередження ворожих сил.

На нашій стороні також було знищено російський винищувач Су-25 та безпілотний літальний апарат "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ нанесли удари по пункту управління, району зосередження ворожої техніки та амуніції, а також знищили станцію РЕБ противника.

Українські військові також активно протидіють ворогу на інших напрямках. На Куп'янському напрямку ворогу не вдалося прорватися під час 12 атак, а на Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили 10 атак біля міста Авдіївка та понад 15 атак у різних районах Донецької області.

  • Продовжується напружена ситуація на сході та півдні України.
  • Війська окупаційного ворога здійснили два ракетних та 39 авіаційних ударів, а також провели 24 обстріли з реактивних систем. Жертвами цих терористичних актів стали мирні жителі, а також було завдано значних пошкоджень цивільній інфраструктурі.

Безпеку в місті Авдіївка на Донеччині загрожує наступ великої чисельності російських окупантів. Бої тривають вже четверту добу, і за цей час на місто було кинуто близько 10 тисяч ворожих солдатів. Окупанти обстрілюють місто ракетами і запальними боєприпасами. Також, останнім часом російські війська активно атакують дороги, що ведуть до Авдіївки.

Читайте також