Одна з головних оборонних компаній Європи готова вкластися у виробництво зброї в Україні — ЗМІ

Один з найбільших оборонних підприємств Європи готовий інвестувати в виробництво зброї в Україні
Один з найбільших оборонних підприємств Європи готовий інвестувати в виробництво зброї в Україні

Чеський виробник зброї пропонує допомогу Україні в збільшенні виробництва боєприпасів

За інформацією видання Bloomberg, компанія Czechoslovak Group (CSG), один з найбільших виробників зброї в Європі, пропонує допомогти Україні в збільшенні власного виробництва важких боєприпасів.

За повідомленням, компанія розглядає можливість інвестування "сотень мільйонів євро" в Україну. Генеральний директор Міхал Стрнад розповів, що Czechoslovak Group проводить переговори з "Укроборонпромом" щодо можливого спільного підприємства і шукає відповідні майданчики для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкої техніки.

За даними видання, запаси боєприпасів в Україні закінчуються, а прохання США про допомогу у Конгресі застрягли. Європейські країни намагаються вирішити цей дефіцит за рахунок власних запасів або закупок за межами континенту.

"Якби у нас була угода, ми б передали наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості та їхніх людей для збільшення виробництва артилерійських і танкових боєприпасів", - сказав гендиректор.

У матеріалі зазначено, що на додаток до боєприпасів, CSG також випускає військові та цивільні автомобілі Tatra, бронетехніку і самохідні гаубиці, а також модернізує радянські танки Т72 для української армії. Компанія будує нові виробничі цехи в Чеській Республіці, щоб задовольнити зростаючий світовий попит, і незабаром завершить операцію з придбання американського підрозділу Vista Outdoor Inc, що займається виробництвом малогабаритних боєприпасів.

Джерело: Фокус

Читайте також