Офіс президента: Путін не досяг і половини сподівань від зустрічі з Сі Цзіньпіном

Керівництво країни-агресорки Російської Федерації не досягло бажаних результатів, які покладало на візит глави Китаю Сі Цзіньпіна.

Про це сказав заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

"Путін покладав значно більші сподівання на результати цього візиту для себе, для Росії. І навіть половини, а, може, навіть, і двох третин цих результатів не виправдались для Росії", сказав Жовква.

Ніякого військового союзництва чи партнерства, ніяких нових контрактів на постачання озброєння не було, зазначив заступник керівника ОП.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

РФ, на маючи перемоги на полі бою проти України, намагалася отримати перемогу на дипломатичному фронті, якої не отримала, сказав Жовква.

На відміну від Путіна, Сі Цзіньпін досяг "абсолютної більшості" тих результатів, на які розраховував перед візитом, зауважив заступник керівника ОП.

Україна передала Китаю українську формулу миру і розраховує, що Китай долучиться до її реалізації, сказав Жовква.

"Китай, я думаю, не може дозволити Росії шантажувати весь світ і себе питанням ядерної безпеки. Тому чому б Пекіну, наприклад, не взяти співкоординацію, співлідерство в пункті номер один, де йдеться про ядерну безпеку", заявив заступник керівника ОП.

20 березня Сі Цзіньпін прилетів у Мосвку і зустрівся із президентом РФ Володимиром Путіним.

Китай керується принципами Статуту ООН, заявив Сі Цзіньпін.

Минулого тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив із міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом. Кулеба сказав китайському міністру про формулу миру, яку оголосив президент України Володимир Зеленський.