Окупація Ласточкиного: ЗСУ зробили заяву

Зведення бойових дій на Авдіївському напрямку

Українські сили оборони відійшли на західну околицю селища Ласточкине, що межує з Авдіївкою. Про це повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За словами Лиховія, українські військові зайняли підготовлені оборонні позиції. Усі подробиці дій на передовій не розголошуються.

Продовжуються бої та атаки з боку противника

Речник також повідомив, що на фронті тривають запеклі бої, під час яких російські війська активно використовують керовані авіабомби, артилерію та дрони. Цитата Лиховія залишається без змін.

Звіти про окупацію Ласточкіного

Раніше моніторингова платформа DeepState повідомила, що війська РФ окупували Ласточкине, але ця інформація поки не підтверджена.

Відступ з метою збереження особового складу

Український військовий Станіслав Бунятов пояснив, що сили оборони відійшли з Ласточкиного, щоб уникнути перекриття логістичних шляхів та зберегти своїх бійців.

Українські військові відбили атаки противника

Однак Генштаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу українські сили оборони відбили 14 атак противника в районах Ласточкіне, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Суцільні атаки та втрати противника

Загалом російські війська в районі операційної зони "Таврія" здійснили 2 авіаудари, 6 ракетних ударів, провели 59 бойових зіткнень та здійснили 951 артобстріл. Втрати противника за останню добу становлять 284 людини та 22 одиниці техніки, включаючи танки, бронетранспортери, артилерію та автомобілі. Також нейтралізовано або знищено 212 російських дронів.