Окупанти готуються до нового наступу. ISW розповів деталі

Підготовка окупантів до наступу. Деталі від ISW
Підготовка окупантів до наступу. Деталі від ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники планують продовжити свої атаки та підготуватися до нового наступу влітку 2024 року.

Вони збираються проводити наступальні дії у весняний період, з метою дестабілізації українських оборонних ліній, а також готуватися до майбутньої наступальної операції влітку цього року.

Однак, роль західної безпекової допомоги для України є дуже важливою для того, щоб країна змогла утримати свої території та відбити російські атаки в найближчі місяці.

Водночас, російські війська намагаються тримати свої наступальні операції на сході України, уникаючи стабілізації оборонних ліній українських сил.

Окупанти активно продовжують своє просування на захід від Авдіївки перед тим, як українські війська зможуть встановити там лінію, яку буде важко прорвати.

Експерти підкреслюють, що російські війська продовжать використовувати свою перевагу влади на всій території для розподілу своїх сил весною та влітку з метою використання слабких місць українських оборонних ліній.

Українські та західні офіційні особи все частіше попереджають про значний дефіцит матеріальних ресурсів в Україні та про нову масштабну російську атаку цього літа.

Також, зазначається, що нестача систем протиповітряної оборони та ракет може суттєво знизити здатність України відбити російські удари на своїй території.

Армія Росії використовує різні засоби, щоб напружити українську протиповітряну оборону, як на передовій, так і у тилових населених пунктах.

Поточно, українські військові контролюють висоти на північно-захід від Авдіївки, що ускладнює просування російських військ в цьому районі. Однак, останніми часом російські війська демонструють успіхи у західній частині Запорізької області.

Читайте також