Окупанти на Харківщині провалили завдання Путіна – британська розвідка

Окупанти на Харківщині провалили завдання Путіна – британська розвідка

Збройні сили стабілізували ситуацію в Харківській області

За повідомленням Міністерства оборони Британії, збройним силам вдалося стабілізувати ситуацію у Харківській області і не дозволити окупантам створити "буферну зону" на півночі регіону. Розвідка відзначає, що успіх російських окупантів є фрагментованим і необ'єднаним.

«Від 17 травня 2024 року президент Путін заявив, що російські війська створюють «буферну зону безпеки» в Харкові. Наразі це не вдалося зробити. Північний харківський фронт, імовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль є фрагментованим і необ'єднаним. Успіхи Росії на цьому напрямку будуть обмежені наступного тижня, оскільки початковий імпульс РФ був стриманий українським опором», - йдеться у звіті.

За даними британських розвідників, російські війська продовжують атакувати Вовчанськ. Українські сили, що його захищають, відбивають більшість російських атак. Російські війська також намагаються встановити контроль над переправою через річку Сіверський Донець.

Розвідка підкреслює, що Сіверський Донець є тилом для українських військових сил, які обороняються в Вовчанську. За оцінками аналітиків, ранній початок російських наступних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.

Президент Зеленський повідомив, що Росія готує ще одне угруповання військ біля кордону України, яке планує наступати на північний захід від Харкова.

Додаткова інформація:

  • Карта бойових дій в Україні станом на 26 травня 2024 року
  • Наступ РФ на Харківщину. Які результати за 15 днів?
  • Битва за Харківщину. Командир легендарної 92-ї окремої штурмової бригади - про поточну ситуацію

Читайте також: