Окупанти телефонують родичам українських полонених: ISW пояснив мету

Окупанти телефонують родичам полонених
Окупанти телефонують родичам полонених

Кремль використовує родичів українських військовополонених для розпалювання невдоволення в Україні

Російський Кремль застосовує нову стратегію впливу на Україну - намагається залучити родичів українських військовополонених до своїх планів. Цю інформацію містить звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Український омбудсмен Дмитро Лубінець побачив цю стратегію на власні очі. Він заявив 16 березня, що родичі українських військовополонених отримують дзвінки від невідомих осіб з Росії. Ці люди стверджують, що РФ готова повернути полонених, але українське керівництво цьому перешкоджає. Вони навіть закликають родичів виходити на протести.

Однак Лубінець зазначив, що це всього лише російські проґрами з дезінформації. Він підкреслив, що Україна завжди відкрита до обміну полоненими і жодним чином не перешкоджала цьому. Ці дії з боку РФ є частиною великої кампанії під кодовою назвою "Майдан-3". Росія хоче прорвати українське суспільство і створити конфлікт між населенням і владою.

Експерти зазначають, що Кремль вже успішно застосовував подібні стратегії раніше. Наприклад, російське правління використовувало мобільні телефони, щоб стимулювати насильницькі протести через прямі повідомлення до цивільних жителів України.

Розвідка попереджає про підняття російської антиукраїнської дезінформаційної кампанії "Майдан-3". Ця кампанія буде містити маніпуляції, істерики та посилення напруження щодо мобілізації та рішень української влади. Розвідка отримала список осіб, які мають бути задіяні в цих дестабілізаційних акціях з боку РФ.

Читайте також