Окупанти тиснуть поблизу Авдіївки та Донецька: аналіз ISW

Окупанти біля Авдіївки та Донецька
Окупанти біля Авдіївки та Донецька

Російські війська продовжують просуватися на північний захід і захід від Авдіївки, одночасно тривають позиційні бої в цьому районі. Додають, що штурмовики РФ вже захопили Мирне в Запорізькій області. Інформація надана Інститутом вивчення війни США.

Українські сили бойово відстоюються

Українські сили успішно відбили три розвідувально-диверсійні групи Росії, що проникли на кордон між Україною та Росією поблизу Старої Гути та Бруського в Сумській області.

В організації ISW сумніваються: чи справді російські шпигуни були в тому районі 16 березня, чи це додаткові операції Росії 17 березня після звітів про перші загарбницькі акції.

На жаль, наразі ми не маємо конкретних даних про зміни у боях на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Позиційні бої продовжуються на північ від Куп'янська біля селища Синьківка; на захід та південь від Кремінної, біля Білогорівки.

Біля Білогорівки діють чеченські загони під командуванням Ахмата «Аїда», а поблизу Лисичанська - російські спецназівці з 346-ї бригади (ГРУ Генштабу РФ).

Українські військові відбили спроби атаки російських військ на сіверському напрямку (північний схід від Бахмута). Також було повідомлено, що українські сили відбили російський штурм біля Роздолівки (південний захід від Сіверська). Крім того, підрозділи 6-ї мотострілецької бригади, яка входить до 2-го армійського корпусу «ЛНР», продовжують діяти поблизу Спірного (південний схід від Сіверська).

В цей же день тривали позиційні бої навколо Бахмута, без змін на лінії фронту. Штурмовики були викриті на північний захід від Бахмута біля селища Богданівка, на захід від Бахмута біля Іванівського, на схід від Часів Яру та на південний захід від Бахмута біля селища Кліщіївки, Шумів та Південного.

Підрозділи російської 6-ї мотострілецької дивізії (3-го АК) продовжують діяти на Бахмутському напрямку, а поблизу Кліщіївки - підрозділи російського 78-го мотострілецького полку спеціального призначення «Сівер-Ахмат».

Українські геолокаційні знімки, опубліковані 16 березня, свідчать про переміщення російських військ на північний захід від Тоненького (на захід від Авдіївки) та на посадкову смугу центральної Орлівки (на північний захід від Авдіївки).

Позиційні переміщення військ тривають на північний схід від Авдіївки, біля Олександрополя, на північний захід від Авдіївки, біля Новобахмутівки, Бердичівки та Орлівки, на захід від Авдіївки, біля Тоненького, та на південний захід від Авдіївки, біля Первомайського та Невельського.

Нові геолокаційні кадри, опубліковані 17 березня, показують, що російські війська легко перемістилися на північний схід від Мар'їнки (безпосередньо на захід від міста Донецьк). Позиційні бої тривали на захід від Донецька біля селищ Красногорівка та Георгіївка, а також на південний захід від міста, поблизу Новомихайлівки та Побєди.

Також зафіксовано діяльність підрозділів російської 305-ї артилерійської бригади (5-а загальновійськова армія східного військового округу) поблизу Новомихайлівки.

17 березня повідомили, що російські війська захопили Мирне (розташоване на північний схід від Роботиного) під час активних боїв на заході Запорізької області. Міністерство оборони Росії повідомило, що підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Східний військовий округ) успішно витіснили українські сили з Мирного.

Також тривали позиційні бої в східній Херсонській області біля селища Кринки та на Антонівському мосту.

Раніше вже повідомлялося, що російські терористи збираються мати багато FPV-дронів, які можуть атакувати українських солдат на передовій. Тому українські військові вимушені будуть облаштовувати позиції під землею, оскільки відкрите пространство буде смертельно небезпечним.

Читайте також