Окупанти заявили про захоплення Табаївки під Куп'янськом: ЗСУ відреагували

Російські загарбники поширили неправдиву інформацію про захоплення Табаївки, - Володимир Фітьо

Російські загарбники намагаються поширити інформацію про захоплення селища Крохмальне на Куп'янському напрямку, однак ця інформація є неправдивою. В реальності у місті тривають бої. Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телеканалу "Еспресо".

Володимир Фітьо пояснив, що для російських військ селище Крохмальне є важливим з іміджевого погляду, оскільки перед виборами в Росії їм необхідно продемонструвати якусь перемогу. Додатково, в селищі Крохмальне до вторгнення проживало лише 45 осіб, а на сьогоднішній день цивільна людність вже відсутня, оскільки селище було повністю зруйноване."Це все, чим окупанти можуть на сьогодні похизуватися. Втрата Крохмального для ЗСУ не є великою, оскільки наші війська перейшли на більш вигідні позиції", - наголосив Фітьо.

У Куп'янському районі населений пункт Крохмальне важливий для російських військ, тому що це іміджево, їм потрібно перед виборами подати хоч якусь перемогу. У селищі Крохмальне до початку широкомасштабного вторгнення проживало 45 людей, а на сьогодні там вже цивільних не було, селище зруйновано. Адже ворог подає це як перемогу за масштабом схожу на взяття Берліна. Це все, чим окупанти можуть на сьогодні похизуватися", - розповів Фітьо.

За словами представника Сухопутних військ, Росія насправді не захопила Табаївку, вона намагається змагатися у своїх соціальних мережах. Фактично на Куп'янському напрямку тривають бойові дії, інформація про захоплення Табаївки є вигаданою. Ворог здійснив лише незначні просування на цій території. Головне завдання ЗСУ - зберегти життя своїх військовослужбовців, і тому командири приймають обґрунтовані тактичні рішення.

А те, що противник зараз у своїх пабліках вихваляється Табаївкою, не відповідає дійсності. Там відбуваються бойові дії, відповідно, ніякої Табаївки ворог не захопив. Тому ось такі мінімальні просування на цій території - все, на що спромоглися загарбники. А з нашої сторони основне - зберегти життя військовослужбовців

Володимир Фітьо також заявив, що якщо ЗСУ матимуть можливість, вони займуть кращі позиції для оборони та подальшого наступу, щоб покращити тактичне становище. Він підкреслив, що командири займаються правильними тактичними рішеннями з метою збереження життя військовослужбовців.

Вже триває 705-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 74 бойових зіткнення, найбільше з них на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В рамках проведення операції, авіація ЗСУ здійснила удари по шести районах зосередження загарбників. Також протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59, а ракетні війська завдали ударів по артилерійському засобу та станції радіоелектронної боротьби противника.