Опитування показало, скільки громадян країн НАТО підтримують допомогу Україні

Українці масово підтримують Україну
Українці масово підтримують Україну

Більшість жителів країн-членів НАТО підтримують продовження підтримки України. Такі дані отримані з соціологічного дослідження, яке було проведене перед самітом НАТО у Вашингтоні.

За результатами опитування, 61% респондентів вважають, що їхні країни повинні допомагати Україні. 63% опитаних впевнені, що російська війна проти України впливає на безпеку їх країн. Такий же відсоток (63%) підтримує захист країни-союзника у разі нападу.

Це дослідження показало, що підтримка НАТО є високою: 70% респондентів проголосували б за збереження членства своїх країн в Альянсі на референдумі. Щодо оборонних витрат, 76% підтримують значні витрати на оборону, а 41% виступають за збільшення цих витрат.

Опитування також показало негативне ставлення до Росії та Китаю: 62% респондентів відносяться негативно до Росії, а 48% – до Китаю.

Це масштабне дослідження охопило понад 30 000 респондентів з усіх 32 країн НАТО. Результати свідчать про стійку підтримку Альянсу та його політики щодо України серед населення країн-членів, що має важливе значення для подальшої стратегії НАТО у поточній геополітичній ситуації.

Нагадаємо, раніше президент України розповів про свої очікування від саміту НАТО.

Читайте також