Пакистан уклав таємну угоду з Україною на понад $460 млн – The Telegraph

Пакистан негласно постачає артилерійські снаряди в Україну на суму 463 мільйони доларів через дві американські компанії. Про це повідомляє BBC Urdu з посиланням на The Telegraph.

The Telegraph повідомляє, що в серпні 2022 року Пакистан уклав контракти на постачання 155-мм снарядів з компаніями Global Military і Northrop Gruman, я цю інформацію була отримана від федеральної системи даних про закупівлі США.

За даними Державного банку Пакистану, експорт зброї країни зросло з 13 мільйонів доларів у 2021-2022 роках до 415 мільйонів доларів у 2022-2023 роках.

Раніше Міністерство закордонних справ Пакистану стверджувало у квітні, що ніколи не постачало зброю та боєприпаси до України, проте президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC заявив, що ракети були отримані саме з Пакистану.

Пакистан продовжує розширювати свій ядерний арсенал, збільшуючи кількість боєголовок, систем доставки та розвиваючи виробництво матеріалів. В наявності в арсеналі Пакистану 170 ядерних боєголовок.

Раніше повідомляли, що Пакистан збирається збільшити поставки військової допомоги Україні через німецький порт. Вже на початку місяця Пакистан доставив до Києва 10 тисяч реактивних снарядів для використання в системах залпового вогню "Град".