Пакистан вдарив по території Ірану

Пакистанські війська здійснили удари по терористам в Ірані

Сьогодні, 18 січня, Збройні сили Пакистану здійснили серію точних військових ударів по «антипакистанським групам бойовиків», які були розташовані на території Ірану. Про це повідомило міністерство закордонних справ Пакистану.

«Сьогодні вранці Пакистан провів серію високоскоординованих і націлених точних військових ударів по прихистках терористів у провінції Сістан-о-Белуджистан в Ірані. Під час операції під назвою «Марг Бар Сармачар» було знищено багатьох терористів», - йдеться у повідомленні.

За словами представників міністерства, ці атаки свідчать про «рішучість Пакистану захищати свою національну безпеку від усіх загроз».

«Кілька терористів було вбито під час операції на основі розвідувальних даних», - заявило міністерство закордонних справ Пакистану, описуючи атаку як «серію високоскоординованих і спеціально націлених точних військових ударів по схованках терористів».

Також у Міністерстві зазначили, що Пакистан поважає суверенітет і територіальну цілісність Ірану. «Метою ударів було лише забезпечення власної безпеки та захист національних інтересів Пакистану, які є найважливішими та не можуть бути під загрозою», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, вівторок, 16 січня, Іран наніс удар по базах суннітського угруповання «Джейш аль-Адль» на території Пакистану. Бази бойовиків були знищені за допомогою високоточних ракет і безпілотників.

Пакистан звинувачує Іран у порушенні повітряного простору

Проте, головною метою операції був регіон зелених гір, відомий як Кух-Сабз, що знаходиться в провінції Белуджистан на території Пакистану. Іран вважає його одним з найбільших центрів бойовиків Джейш аль-Зулм.

Пакистан заявив, що Іран порушив його повітряний простір. З посадовців тої країни повідомили, що внаслідок атаки загинуло двоє дітей. Міністерство закордонних справ Пакистану заявило, що подія може мати «серйозні наслідки» і є «неприйнятною».