Пенсії працюючим пенсіонерам перерахували: коли чекати на виплати

Новий перерахунок пенсій в Україні

З 1 квітня проводять автоматичний перерахунок пенсій з урахуванням стажу за останні два роки для працюючих пенсіонерів. Цю інформацію опублікували на урядовому порталі.

Пенсійне забезпечення є ключовим соціальним питанням в Україні. Особлива увага приділяється підтримці громадян, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку. Їх пенсія часто є важливою частиною доходу, яка компенсує зростання витрат.

Українцям нагадали, що розмір пенсії залежить не лише від заробітної плати, а й від страхового стажу.

1 квітня відбувається автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Розмір пенсії залежить від тривалості страхового стажу та заробітної плати. Цей перерахунок відбувається автоматично і не потребує особистого звернення до будь-яких установ.

У цьому році перерахунок пенсій вже проведений для 654 тисяч пенсіонерів, що становить 6,2% від загальної кількості пенсіонерів у країні.

Підвищені пенсії будуть виплачуватись у червні 2024 року з урахуванням підвищення за квітень та травень. Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після надходження відомостей про сплату ЄСВ за 1 квартал до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а такі звіти будуть подаватись у травні.

Раніше ПФУ опублікував інформацію про розмір пенсій в Україні.