На фронті має домінувати українська ініціатива, - Зеленський

Зеленський закликає посилити постачання зброї для українських воїнів

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності швидкого постачання зброї з метою посилити позиції України на фронті. У своєму зверненні до нації, він підкреслив важливість розгляду ситуації на фронті та посилення української армії.

"Нам потрібне суттєве прискорення постачання, щоб відчутно посилити можливості наших воїнів. На фронті мають домінувати не російські авіабомби та штурмові дії, а наша, українська ініціатива – наша ППО, наша артилерія, наші дрони", - заявив Зеленський.

Президент також подякував партнерам України за їхню підтримку та висловив сподівання на оперативність постачання зі сторони США. Він також наголосив на необхідності витіснення російських військ зі Сходу України.

Зеленський відзначив мужність та героїзм військових, які захищають кордон України, та повідомив про нагородження 271 прикордонника державними нагородами та збільшення чисельності Державної прикордонної служби.

"Дякую всім, хто б'ється й працює заради нашої держави та людей! Я дякую всім у світі, хто з Україною! Усім, хто допомагає - допомагає вчасно й саме так, як треба, щоб перемагати", - підсумував президент Зеленський у своєму зверненні.

Також Зеленський зазначив, що вступ України до НАТО є важливою умовою для безпеки країни.