Пенсіонери зможуть отримати допомогу від ООН: кому виплатять майже 3,5 тисяч гривень

Підприємці, які зазнали шкоди внаслідок карантинних обмежень, зможуть отримати допомогу від держави.

За даними уряду, програма допомоги передбачає компенсації для підприємств, які були змушені припинити свою діяльність у зв'язку з карантином. Зокрема, це стосується галузей, які мали закрити двері на період карантину, такі як ресторани, кафе, магазини тощо.

Як отримати допомогу?

Для того, щоб отримати компенсацію, підприємці повинні подати заяву на спеціальний портал, створений державою. Заяву можна буде подати в електронному вигляді, але також будуть доступні і паперові форми. Розгляд заяв буде проходити оперативно, протягом 10 робочих днів.

Розмір компенсації

Розмір компенсації буде встановлюватися індивідуально для кожного підприємства залежно від його виду діяльності та обсягу втрат. Орієнтовний розмір допомоги становитиме 50% від середньомісячного обороту підприємства.

Нагадаємо, що програма допомоги передбачена відразу на кілька місяців, щоб дати можливість підприємцям відновити свою діяльність після карантину.

Тільки підприємці, які мали закрите підприємство протягом усього періоду карантину, зможуть отримати компенсацію в повному обсязі.

Крім того, програма допомоги передбачає також соціальну підтримку для працівників, які зазнали втрат у заробітній платі через карантин. Розмір соціальної допомоги буде встановлюватися індивідуально для кожного працівника.