Пентагон: останній пакет допомоги Україні від США був «унікальним випадком»

Пентагон надсилає пакет допомоги
Пентагон надсилає пакет допомоги

Речниця міноборони США Сабріна Сінгх повідомила, що Сполучені Штати не зможуть виділити новий пакет військової допомоги Україні. Вона зазначила, що попереднє виділення $300 млн було винятковим випадком і повторити це не можливо. Допомога була надана в зв'язку з екстреною підтримкою Збройних Сил України.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги на $300 млн для України.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що палата готує свій проєкт підтримки України, але в іншому вигляді, ніж вже затверджений Сенатом.

Президент Джо Байден запропонував Конгресу $92 млрд на потреби національної безпеки, включаючи гроші для України. Цей запит також дозволить зробити важливі інвестиції в американську оборонну промислову базу і створити нові робочі місця в різних штатах США.

27 лютого президент Джо Байден провів зустріч у Білому домі з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні та фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну.

Спікер Палати представників Майк Джонсон провів приватні зустрічі з республіканцями щодо нового пакету зовнішньої допомоги, включаючи обмеження на кордоні США з Мексикою.

Демократична меншість у Палаті представників США відмовилася підтримувати альтернативний законопроєкт з допомогою Україні, який передбачає скорочення військової допомоги.

Читайте також