Перевіряла СБУ: Сили безпілотних систем висловилися про призначення Романа Гладкого

Прапор ЄС повішали над британським
Прапор ЄС повішали над британським

Призначення Романа Гладкого на пост начальника штабу Сил безпілотних систем викликало скандал

Командування Сил безпілотних систем (СБС) виступило на захист Романа Гладкого, якого призначили на посаду начальника штабу СБС. Вони відзначили його компетентність та досвід, а також посилаються на його спеціалізовану підготовку, отриману у Канаді. Він також брав активну участь у військових операціях, зокрема в організації протидесантної оборони узбережжя в Одесі. Раніше Гладкий обіймав посади начальника об'єднаного штабу командування Об'єднаних сил та заступника командувача Об'єднаних сил ЗСУ.

Проте в його кар'єрі було кілька протиріч. У 2018 році Гладкого звільнили зі посади начальника штабу Військово-морських сил ЗСУ через скандал. Тоді йшлося про можливе російське громадянство його дружини та її проживання в Криму, а також про участь їхньої дочки у змаганнях за російський армійський клуб. Гладкого офіційно звільнили за "недоліками у службовій діяльності" у результаті перевірки однієї військової частини.

Командування СБС наголошує на тому, що Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Служби безпеки України і отримав допуск до роботи з найвищою ступенем секретності. Вони закликають до розуміння і терпіння, зазначаючи, що Сили безпілотних систем є новим родом військ, які ще перебувають на стадії формування та розвитку.

"Ми продовжуємо виконувати завдання щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України, співпрацюючи з іншими складовими частинами Сил оборони України як на території нашої держави, так і в тилу ворога. Публічна частина нашої роботи уже була помітна на аеродромах, складах та базах противника", - зазначили у командуванні СБС.

Читайте також